Ciasto z różami i pięknymi liśćmi
Ciasto z różami i pięknymi liśćmi. Widziałam genialny i łatwy poradnik na ciasto różowe i wiedziałam, że muszę spróbować. Technika jest geniuszem w koncepcji i prostym w realizacji – moja ulubiona kombinacja! Miałam doskonałą okazję, aby zeszłej nocy zrobić tort różany, więc to właśnie zrobiłem. Czerwone róże są idealną ozdobą nawet na torcie i wiedziałam, że to ciasto byłoby idealne, aby dzielić się z przyjaciółmi .
Ale zanim zrobiłam ciasto, pomyślałam o tym, że mogałabym dodać trochę liści, aby naprawdę zaskoczyć. Chcąc aby były jadalne, zdecydowałam się na użycie zielonych cukierków jako mojego materiału.
Użyłam prawdziwych liści różanych (wysuszonych) jako form
Podobnie jak ciasto, te liście są naprawdę łatwe do wykonania. Po roztopieniu zielonej czekolady w kuchence mikrofalowej wystarczy umieścić liść na wierzchu, upewniając się, że gładki wierzchołek liści jest skierowany ku górze.
Pamiętaj – czekolada musi być na liściu, aby uzyskać dobre wrażenie, więc upewnij się, że robisz to we właściwy sposób. Następnie złap liść za koniec i delikatnie go pociągnij.
Powstanie gruby płaszcz czekolady na tylnej stronie liścia. Nie przejmuj się tym, że nie jest to szczególnie ładne lub gładkie, ponieważ jest to tylko tył.
Połóż liść na kawałku papieru pergaminowego , aby ostygły i stwardniały. Możesz je trzymać w lodówce, aby to przyspieszyć, jeśli chcesz.
A teraz zabawna część naszej pracy … delikatnie oderwij liść, odsłaniając zastygniętą czekoladę poniżej!
Jak oderwać liść od czekolady? możesz łatwo je odkleić za pomocą paznokcia lub noża .
Czy to nie wygląda znakomicie?
Następny był sam tort. Zmieszałam dużą partię czerwonego lukru i zacząłem,smarując ciasto cienką warstwą.
Każdy, kto kiedykolwiek zrobił duże ilości czerwonego lukier, wie, że wiele barwników może pozostawić zabawny smak w lukrach, dlatego polecam użycie barwnika „nie smaku”. Potem nniłam jednorazową torbę z gigantyczną gwiazdą i zaczełam dodawać kwiaty po stronie ciasta.
Jak pokazano w oryginalnym samouczku, róże to tylko gigantyczne wiry lodu.
Zacznij od środka i kręć wokół , aż obszar zostanie pokryty.
Kiedy boki są przykryte, przejdź na szczyt, dodając mnóstwo gigantycznych wirów róż. Pamiętaj, aby wypełnić szczeliny między różami z niewielkimi wirami lub delikatnymi paskami. Można z całą pewnością zrozumieć, że niewielkie luki są trudniejsze do zauważenia.
Kiedy moje róże zostały zrobione, schowałam moje czekoladowe liście w dolnych krawędziach, które naprawdę są idealnym wykończeniem.
Ciasto wygląda rewelacyjnie! Co za zabawna i łatwa technika!