Ciasto z różami i pięknymi liśćmi

tort z różami

Ciasto z różami i pięknymi liśćmi

Ciasto z różami i pięknymi liśćmi. Widziałam genialny i łatwy poradnik na ciasto różowe i wiedziałam, że muszę spróbować. Technika jest geniuszem w koncepcji i prostym w realizacji – moja ulubiona kombinacja! Miałam doskonałą okazję, aby zeszłej nocy zrobić tort różany, więc to właśnie zrobiłem. Czerwone róże są idealną ozdobą nawet na torcie i wiedziałam, że to ciasto byłoby idealne, aby dzielić się z przyjaciółmi .

Ale zanim zrobiłam ciasto, pomyślałam o tym, że mogałabym dodać trochę liści, aby naprawdę zaskoczyć. Chcąc aby były jadalne, zdecydowałam się na użycie zielonych cukierków jako mojego materiału.tort z różami

Użyłam prawdziwych liści różanych (wysuszonych) jako form

ciasto rożowe

Podobnie jak ciasto, te liście są naprawdę łatwe do wykonania. Po roztopieniu zielonej czekolady w kuchence mikrofalowej wystarczy umieścić liść na wierzchu, upewniając się, że gładki wierzchołek liści jest skierowany ku górze.

tort z różami

Pamiętaj – czekolada musi być na liściu, aby uzyskać dobre wrażenie, więc upewnij się, że robisz to we właściwy sposób. Następnie złap liść za  koniec i delikatnie go pociągnij.

tort z różami

Powstanie gruby płaszcz czekolady na tylnej stronie liścia. Nie przejmuj się tym, że nie jest to szczególnie ładne lub gładkie, ponieważ jest to tylko tył.

tort z różami

Połóż liść na kawałku papieru pergaminowego , aby ostygły i stwardniały. Możesz je trzymać w lodówce, aby to przyspieszyć, jeśli chcesz.

tort z różami

A teraz  zabawna część naszej pracy … delikatnie oderwij liść, odsłaniając zastygniętą czekoladę poniżej!

tort z różami

Jak oderwać liść od czekolady? możesz łatwo je odkleić za pomocą paznokcia lub noża .

tort z różami

Czy to nie wygląda znakomicie?

tort z różami

 

Następny był sam tort. Zmieszałam dużą partię czerwonego lukru i zacząłem,smarując ciasto cienką warstwą.

tort z różami

Każdy, kto kiedykolwiek zrobił duże ilości czerwonego lukier, wie, że wiele barwników może pozostawić zabawny smak w lukrach, dlatego polecam użycie barwnika „nie smaku”. Potem nniłam jednorazową torbę z gigantyczną gwiazdą i zaczełam dodawać kwiaty po stronie ciasta.

tort z różami

 

Jak pokazano w oryginalnym samouczku, róże to tylko gigantyczne wiry lodu.

Zacznij od środka i kręć wokół , aż obszar zostanie pokryty.

Kiedy boki są przykryte, przejdź na szczyt, dodając mnóstwo gigantycznych wirów róż. Pamiętaj, aby wypełnić szczeliny między różami z niewielkimi wirami lub delikatnymi paskami. Można z całą pewnością zrozumieć, że niewielkie luki są trudniejsze do zauważenia.

 

tort z różami

Kiedy moje róże zostały zrobione, schowałam moje czekoladowe liście w dolnych krawędziach, które naprawdę są idealnym wykończeniem.

tort z różami

Ciasto wygląda rewelacyjnie! Co za zabawna i łatwa technika!

 

Dodaj komentarz